Mobilabonnement med fri data

Mobilabonnement med fri data

Dersom du verdsetter fleksibilitet og frihet høyt, kan mobilabonnementer med ubegrenset data være den ideelle løsningen.

Her får du en komplett guide til mobilabonnement med fri data.

Hva er fri data?

I dagens mobiltelefoner finner vi nesten alt vi trenger. Med dem kan vi surfe på nett, lese nyheter, holde kontakten med venner og familie, jobbe, sende e-poster, betale regninger og handle i butikker, blant annet.

For mange er det essensielt å være online det meste av tiden, uansett om man er hjemme, på bussen, på hytta eller på kafé. Internett-tilgangen varierer avhengig av sted, og mobilnettet er ofte den eneste tilgjengelige løsningen. Derfor kan et mobilabonnement med ubegrenset data være svært praktisk.

Et mobilabonnement med fri data innebærer typisk at man har tilgang til en ubegrenset mengde mobildata mot en fast månedlig pris. Dette betyr at du kan bruke så mye data som du ønsker, uten å bekymre deg for å bruke opp kvoten.

Få tilbud til ditt neste privatabonnement her

Ting du bør vurdere før du velger mobilabonnement med fri data

Før du bestemmer deg for hvilket mobilabonnement du skal velge, er det flere faktorer du bør vurdere nøye. Disse faktorene er de viktigste å ta stilling til:

Kartlegg din databruk

Før du velger et mobilabonnement med ubegrenset data, bør du kartlegge hvor mye data du faktisk bruker. Dette kan du enkelt gjøre ved å logge inn på kontoen din hos din nåværende leverandør og se på datamengden du har brukt de siste månedene. Dette vil gi deg en god indikasjon på hvor mye data du faktisk trenger.

Ubegrenset data betyr ikke ubegrenset hastighet

Selv om leverandørene tilbyr ubegrenset bruk, er det vanligvis en grense for hastigheten du kan oppnå. Etter en viss mengde data, for eksempel 100 GB, vil hastigheten vanligvis reduseres betydelig, typisk til rundt 3 Mbit/s. Det er viktig å vurdere hvor høy hastighet du faktisk trenger basert på hvordan du bruker mobiltelefonen din.

Hastighetsbehov

Hastigheten på mobilabonnementer med ubegrenset data kan variere fra 10 Mbit/s til 1000 Mbit/s. Prisene øker vanligvis jo høyere hastighet du velger. Tenk nøye gjennom hvor stort behovet ditt er, da du kanskje oppdager at du ikke trenger den høyeste hastigheten.

Bruk av data i utlandet

Når du befinner deg i EU/EØS-land, skal du kunne bruke mobiltelefonen på samme måte som hjemme. Det vil si at det ikke skal koste ekstra å ringe, sende meldinger eller bruke data i disse landene, uavhengig av hvilket mobilabonnement du har. Vilkårene for datapakken kan imidlertid variere mellom leverandørene. Noen tilbyr full bruk av datapakken i utlandet, mens andre begrenser bruken.

Sammenlign flere abonnementer

Mobilabonnementene kan endre vilkårene sine regelmessig, derfor er det viktig å undersøke og sammenligne abonnementene som tilbys på markedet. Se på faktorer som pris, dekning, bindingstid og tilgjengelige ekstratjenester som ekstra hastighet eller datapakker.

Fordeler med ubegrenset data

Ubegrenset bruk gir fleksibilitet og frihet

Med mobilabonnement med ubegrenset data trenger du ikke bekymre deg for å overskride datagrensen eller få ekstra kostnader for dataforbruket ditt. Du kan bruke så mye mobildata du ønsker, når som helst.

Mange tilbydere lar deg bruke opptil 100 GB data uten hastighetsbegrensning, noe som er spesielt gunstig for de som jevnlig bruker telefonen til videosamtaler, streaming av serier og filmer, eller online spill.

Deling av data

For familier eller de med flere enheter kan et mobilabonnement med ubegrenset data være svært praktisk. Noen abonnementer tilbyr dataoverføring, slik at du kan fordele dataene etter behov mellom familiemedlemmer eller enheter.

Forutsigbare kostnader

Med et abonnement med ubegrenset data kan du bruke så mye data du vil uten å bekymre deg for ekstra kostnader. Dette gir deg full kontroll over dine månedlige utgifter.

Hotspot-deling

Mange mobilabonnementer med ubegrenset data inkluderer også muligheten til å bruke telefonen som hotspot. Dette gjør det enkelt å dele mobildata med andre enheter som bærbare datamaskiner eller nettbrett, spesielt nyttig når du er på hytta, i campingvogna eller på steder uten Wi-Fi-tilgang.

Ulemper med ubegrenset data

Potensielt høyere kostnader

Abonnementer med ubegrenset data har vanligvis en høyere pris sammenlignet med abonnementer med begrenset data. Den ekstra kostnaden kompenserer for friheten og fleksibiliteten disse abonnementene tilbyr. Det anbefales derfor å vurdere hvor mye data du faktisk bruker. Det kan hende du allerede har tilstrekkelig inkludert data og unngår dermed unødvendige kostnader.

Mulige hastighetsbegrensninger

Selv om mange abonnementer reklamerer med ubegrenset data, kan det være hastighetsbegrensninger etter en visst bruk. For eksempel kan hastigheten reduseres til 3 Mbit/s etter en viss mengde bruk, noe som kan begrense muligheten til å streame videoer eller ha videosamtaler over nettet.

Ofte stilte spørsmål

Hvem har fri data?

Alle de største mobiloperatørene markedsfører flere av sine abonnementer med fri data. Eksempel: Telenor, Telia og Ice.

Hvor mye data er ubegrenset data?

Vanligvis kan du bruke opptil 100 GB hver måned med full hastighet i abonnementet ditt. Etter at denne grensen er nådd, reduseres hastigheten til 3 Mbit/s frem til neste måned. Du kan fortsatt bruke mobilen, men med en lavere hastighet.

Hva gjør du hvis du ikke har ubegrenset data men trenger mer data i ferien?

Du kan alltids kjøpe datapakker, men dette kan bli noe dyrt dersom du kjøper flere pakker på kort tid. Du kan også oppgradere abonnementet ditt på forhånd. En siste løsning er å benytte deg av tjenesten «Feriedata» fra Telenor. Her får du 100 GB data ekstra i 5 uker, uten å betale ekstra for dette.

IMG_2161 (1)

«Vårt mål er å hjelpe deg og din bedrift med å finne riktig og kostnadsbesparende mobilabonnement»

Har du noen spørsmål?

Vi besvarer gjerne dine spørsmål dersom det er noe du lurer på. 

Følg oss

Kom i gang her

Du kan fylle ut skjemaet helt uforpliktende

Kom i gang her

Du kan fylle ut skjemaet helt uforpliktende

Før du går...

La oss ringe deg, slik at du får det beste tilbudet fra flere operatører!

Ved å sende skjemaet godtar du at Bedriftsabonnement skal kunne gi meg et personlig tilbud, og at leverandøren behandler mine persondata basert på mine valg

Spørsmål og svar

Bedriftsabonnement har vanligvis en del en del tilleggstjenester som man ikke finner i vanlige abonnement for privatpersoner. Disse er funksjoner som slik som for eksempel sentralbord og hovednummer, som gjør det mer lettvint for kunder å ringe til bedriften, og som gjør det mulig for bedriften å viderekoble samtalen til rette vedkommende.

Bedriftsabonnement gir bedriften et mer profesjonelt image når kunder ringer til bedriften. De gjør også livet enklere for de ansatte ettersom kommunikasjonen, både internt og eksternt, forenkles.

Noen av de viktige komponentene som inngårt i bedriftsabonnement, foruten selve telefonabonnementet er bedriftsnett-tjenestene som vanligvis blant annet inkluderer sentralbord, mobil app, bedriftskatalog, hovednummer, menyer, telefonkø-systemer, talemeldinger, svargrupper, alternative visningsnummer, rapportering og mer.

Når du bestemmer deg for et bedriftsabonnement bør du ta i betraktning bruksmønsteret til dine ansatte og hvor mye data hver av disse trenger å bruke. En annen viktig ting å vurdere er hvilke funksjonaliteter som inkluderes i bedriftsnettet, hvilke du eventuelt trenger, og hvor mye disse koster. En annen ting å tenke på er hvilke systemer du bruker internt til kalender og lignende dersom du har planer om å integrere dette med bedriftsnettet.

Mange bedriftsnett kan integreres med kalendere og andre funksjoner. For eksempel er det vanlig å synkronisere bedriftsnett med Microsoft Outlook slik at bedriftsnettet automatisk kan oppdateres med tanke på hvem som til enhver tid er lister som tilgjengelig i kalenderen sin.